Chat online or call us:

0800 408 2236

Speak to an expert:

0800 408 2236

Visit Jacksons Fencing

Visit our retail fencing, decking and gates
website: www.jacksons-fencing.co.uk

12k Envirofence acoustic barrier protects residents from noise at local restaurant

Product


Challenge

The Boathouse is a stylish pub-restaurant set on the river Medway in the quaint village of Yalding, Kent. The pub recently underwent a £1.3million refurbishment and like many typical British pubs, it is set in the heart of a residential area, staying open from noon until the late hours of the night. With such long open times and being in such close proximity to local residents, the redevelopment needed to include noise mitigation measures to reduce the impact of environmental noise on local people, their health and their wellbeing.

Jacksons 12k Envirofence was chosen to alleviate the noise and light pollution created by visitors on the local residents. In addition to 12k Envirofence, timber Hit & Miss fencing was installed in the garden area to secure and hide a bin compound.

Solution

40 metres of 2m high 12K Envirofence was installed along the perimeter of the car park which sits adjacent to neighbouring residential properties. The timber acoustic barrier features a 12kg/m2 superficial mass and tongue and groove boards with small chamfers which form a “v” join between boards, helping it to reduce noise created by vehicles and visitors throughout the day. Additionally, 12k Envirofence features an attractive timber facade, complimenting the outstanding natural beauty of the local area and providing a long lasting pleasant aesthetic for both pub visitors and local residents.

In addition to 12k Envirofence, Jacksons also supplied 35 metres of 1.8m high Vertical Hit & Miss panels with gravel boards and heavy duty slotted Jakposts. The timber Hit & Miss panels were installed in two areas of the property, firstly securing a bin compound situated in the pub garden and also to create a private entrance at the back of the building. The contemporary panels not only provide quality and style but also reduce sight lines into the bin area whilst complimenting the design of the refurbished property.

To provide access to and from the bin store area a 2.4m wide matching manual double leaf gate was installed, a 1.2m wide manual single leaf gate was also installed at the rear of the building to provide access control for staff members.

Date: 10/07/2018 13:36:00

Back to Latest News

Share this page